Boonland

Devon Rex

Home--Introductie-Kittens-Nazaten-Planning- Uitkruisen Devon Rex -Herplaatsen-Kattenkunst-Links-Email, klik hier

Omdat de Devon Rex genvoorraad betrekkelijk klein is (hoog inteeltpercentage met veel immuniteitsproblemen) vind ik het belangrijk om te helpen daar een nieuwe impuls aan te geven middels uitkruisingen. Mijn vereniging staat mij dat toe, door combinaties te maken met verschillende andere rassen. De eerste van een dergelijke verparing was met een Europees Korthaar. Het uitkruisprogramma wordt in nauwe samenwerking met cattery Rextopia  uitgewerkt.

Voor meer informatie over uitkruisen en een overzicht van de tot dusver gebruikte katten, klik hier Uitkruisen

De Dames

   Boonland's Kiss, klik

   

Boonland's Xiri

Saartje van Cothen, castraat foundation kat, klik                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Heren

Champion Boonland's Curly Dundee F2, castraat klik

    

 

Kirlee, de eerste geregistreerde Devon Rex

 

Bij mijn allereerste ontmoeting met een Devon Rex, was ik direct verkocht! Deze lieve, nieuwsgierige, knuffelige katten gingen direct in mijn hart zitten.

Hun bijzondere, ongewone verschijning wordt niet snel vergeten en het contrast met de grote, harige Maine Coon blijft je natuurlijk helemaal bij.

Ik ben voornemens om ook uitkruisingen met andere rassen te maken, om zo de genenpool van het ras te verbreden. Daarbij vind altijd verlies van type en krulhaar in de eerste generatie op. In samenwerking met andere fokkers hoop ik tot een uitwisseling van de beste types (gezondheid, karakter en uiterlijk) te komen en zo de verpreiding van de nieuwe genen te kunnen verzorgen. 

  Voor meer informatie over het ras, kijk bij links.

Karlijntje & Sientje

Ginger & Ricky

Beide rassen zijn zeer sociaal en makkelijk, dat geeft hier dus geen enkel probleem. Mijn man en ik vinden  het heerlijk om hun warme, krullerige lijfjes te knuffelen; een investering die een hoge rente (lees: veel gespin) geeft....ziehier het bewijs.

Ruud en Ginger

Ricky als warmhouder voor 3 krullers